I år blir all vår julebakst utan mjøl og sukker.
Derfor må vi finne gode alternativ
og begynner tidlig med eksperimentering og smaking. ;)
Første forsøk vart vellykka og oppskrifta fann vi her.
Smakar akkurat som høgkarbovarianten, gode og sprø!
Du treng;
100 g Sukrinmelis
3 eggekvitar
150 g malte Hasselnøtter
♥ Pisk eggekvitane stive
♥ Sikt i sukrinmelisen og vend det forsiktig inn
♥ Ha i dei malte hasselnøttene og rør det inn
♥ Lag toppar av røra på bakepapirkledd steikeplate
♥ Ha ei nøtt på toppen (her vart det Walnøtt i mangel på Hasselnøtt)
♥ Steikast på 160 grader i 10-15 minutt (til dei er gylne)
♥ Avkjølast på rist og nytast til ein god kopp kaffi!
Å hallo, så gode de ser ut! Lurte akkurat på hva jeg skulle bruke nøtterestene fra "melke"laging til, men nå vet jeg det :-)
SvarSlettTakk for koselig kommentar! Jeg bruker ferdig blandingen bare for at det er lettvindt. Anbefaler deg å lage det polarbrødet istede og saksette det. Jeg tåler ikke nøtter så godt, ellers skulle jeg prøvd nøttekyssene dine. Skal prøve å lage noe med mandler isede for det tåler jeg. Ha ei flott Adventstid. : )
SvarSlettNam! Så gode de ser ut!
SvarSlettJeg lager også litt anerledes julekaker, vegan, sukkerfrie og gjerne raw! Og det er så utrolig GØY :) OG man kan spise de med verdens beste samvittighet! Kan ikke bli bedre enn det ;)
du kan det med å friste! lavkarbo i jula er null stress :D
SvarSlettIda: Dei var veldig gode :) Må visst lage nye til jul, dei forsvinne fort ;)
SvarSlettGry: Dei kan sikkert lagast med mandlar òg, prøv det! :)
Leparadisdufruit: Eg er så enig! :) Morsomt å eksperimentere litt!
Lovelyliller: Takk! ;) Gleda meg til å mi første lavkarbojul eg ;)