tirsdag 22. november 2011

Lavkarbo Julebakst: Nøttekyss

I år blir all vår julebakst utan mjøl og sukker. 
Derfor må vi finne gode alternativ 
og begynner tidlig med eksperimentering og smaking. ;)

Første forsøk vart vellykka og oppskrifta fann vi her
Smakar akkurat som høgkarbovarianten, gode og sprø!

Du treng;
100 g Sukrinmelis 
3 eggekvitar 
150 g malte Hasselnøtter


Pisk eggekvitane stive
Sikt i sukrinmelisen og vend det forsiktig inn
Ha i dei malte hasselnøttene og rør det inn

♥ Lag toppar av røra på bakepapirkledd steikeplate
Ha ei nøtt på toppen (her vart det Walnøtt i mangel på Hasselnøtt) 

Steikast på 160 grader i 10-15 minutt (til dei er gylne) 
♥ Avkjølast på rist og nytast til ein god kopp kaffi!

5 kommentarer:

  1. Å hallo, så gode de ser ut! Lurte akkurat på hva jeg skulle bruke nøtterestene fra "melke"laging til, men nå vet jeg det :-)

    SvarSlett
  2. Takk for koselig kommentar! Jeg bruker ferdig blandingen bare for at det er lettvindt. Anbefaler deg å lage det polarbrødet istede og saksette det. Jeg tåler ikke nøtter så godt, ellers skulle jeg prøvd nøttekyssene dine. Skal prøve å lage noe med mandler isede for det tåler jeg. Ha ei flott Adventstid. : )

    SvarSlett
  3. Nam! Så gode de ser ut!
    Jeg lager også litt anerledes julekaker, vegan, sukkerfrie og gjerne raw! Og det er så utrolig GØY :) OG man kan spise de med verdens beste samvittighet! Kan ikke bli bedre enn det ;)

    SvarSlett
  4. du kan det med å friste! lavkarbo i jula er null stress :D

    SvarSlett
  5. Ida: Dei var veldig gode :) Må visst lage nye til jul, dei forsvinne fort ;)
    Gry: Dei kan sikkert lagast med mandlar òg, prøv det! :)
    Leparadisdufruit: Eg er så enig! :) Morsomt å eksperimentere litt!
    Lovelyliller: Takk! ;) Gleda meg til å mi første lavkarbojul eg ;)

    SvarSlett