Vi har forelska oss i ein nydeleg Lasagne,
og vil no dele oppskrifta med deg!
Oppskrifta er delt i to,
ein kjøttsaus og ein kvit ostesaus.
Kjøttsausen lagar du slik;
♥ 400 g kjøttdeig
♥ 1 boks hakka tomat m/ basilikum og oregano (Rema1000)
♥ 1 liten boks tomatpuré (Rema1000 sin hermetikkboks)
♥ 1 løk
♥ 1 fedd kvitløk
Steik kjøttdeigen og tilsett hakka tomatar og tomatpuré.
Hakk løk og kvitløk, og tilsett dette. La dette surre i ca. 20 min.
Ha fløyte i ein kjele og smelt inn smøreosten.
La dette koke på svak varme eit par minutt.
♥
Ha kjøttsausen og ostesausen lagvis i ei ildfast form
og avslutt med raspa ost på toppen.
Gratiner på 200 grader i 15-20 min til osten er gyllen.
Serverast med ein god salat og litt rømme til.
Håpar det vil smake, vel bekomme! :)
♥ 1 boks hakka tomat m/ basilikum og oregano (Rema1000)
♥ 1 liten boks tomatpuré (Rema1000 sin hermetikkboks)
♥ 1 løk
♥ 1 fedd kvitløk
Steik kjøttdeigen og tilsett hakka tomatar og tomatpuré.
Hakk løk og kvitløk, og tilsett dette. La dette surre i ca. 20 min.
♥
Samtidig lagar du ostesausen på denne måten;
♥ 2 dl Kremfløyte
♥ 1 boks Landlord Smøreost BaconHa fløyte i ein kjele og smelt inn smøreosten.
La dette koke på svak varme eit par minutt.
♥
Ha kjøttsausen og ostesausen lagvis i ei ildfast form
og avslutt med raspa ost på toppen.
Gratiner på 200 grader i 15-20 min til osten er gyllen.
Serverast med ein god salat og litt rømme til.
Håpar det vil smake, vel bekomme! :)
sv: ja, kjempe fint nå som det har vært bra vær. Da er det bare å komme seg ut :)
SvarSlettDen lasagne oppskriften ligner veldig på den vi prøvde oss på i sommer, da vi testet ut LCHF. Men hadde ikke ostesaus, og brukte squash som pastaplater. Kjempe godt !
Vi har faktisk ikkje prøvd den med squash i, syns liksom ikkje det hører heime i Lasagne....men kanskje vi må prøve det en gang òg :)
SvarSlettSV:
SvarSlettHehe… Det meste er jo sunn mat da heldigvis, det er ikke det verste å ha lyst på ;)
Ble det Kristine-inspirert kveldsmat? Håper du koste deg :)
Lasagnen din så aldeles nydelig ut :)
Kompisen min Jon prøvde oppskrifta, la til pastaplate og syns lasagnen vart endå beire.
SvarSlettHei! Prøvde denne nå i kveld, fin oppskrift! Min ble litt bløt / rennende, så den ble ikke like fin og "fast" som på bildet. Noen tips..?
SvarSlettAnonym 1: Hels Jon og sei han må prøve uten pastaplatene neste gang; smakar nydeleg og mykje bedre for helsa! :)
SvarSlettAnonym 2: Pass på at begge sausane ikkje blir for tynne før du heller det over i forma. Brukte du Rema 1000/Landlord sin smøreost? Vi har prøvd med andre smøreoster, og det blir da for tynt :) La Lasagnen kvile i 5-10 minutter etter at du har tatt den ut av ovnen, slik at den får "satt" seg litt! Lykke til neste gang :)
Nam! Dette vart dagens middag. Supergodt. Vår fekk satt seg ganske mykje for vi satte den i ovnen ei stund og så for ut på tur ein god time mens lasagnen stod i avskrudd ovn. Brukte Kavli ost fordi vi hadde det i kjøleskapet. Fast og fin og nydeleg god. Det her kjem vi til å lage igjen!
SvarSlettUngene er blitt veldig begeistret for denne retten. De er svært kresne til vanlig så derfor ekstra moro når det treffer så godt :-)) takk for at dere har gitt oss en slager til helge middag :-))
SvarSlettHilsen Lars Roar Rud
Høres herlig ut!
SvarSlettSå kjekt å høyre! :D
SvarSlettHei, jeg har laget denne flere ganger og hverr gang får jeg rennende suppe, jeg har sett din kommentar: "Brukte du Rema 1000/Landlord sin smøreost? Vi har prøvd med andre smøreoster, og det blir da for tynt" Jeg har vært på minst 5 Rema1000 butikker og de har ikke Lanlord Baconost. Ingen andre Lanlord smøreoster heller for den saks skyld. Har den gått ut av sortimentet? Hvilken ost bruker du nå? Og hvis Lanlord: Hvor kjøper du den? Tusen takk for veldig god og enkel oppskrift på smak. Men jeg vil gjerne ha den fastere. Jeg har forresten også prøvd med en aubergine oppskåret med ostehøvel som pastaplater, en slags moussaka altså. Også knallgodt, men akk, like blaut..
SvarSlettViggo: Noen cheddarskiver i sausen gir god smak og tykner den også. Det går også an å ha i litt Johannesbrødkjernemel eller fiberhusk (begge fås på helsekost). Hvor mye du trenger er jeg usikker på, men vær sparsom, blir det for mye får du en slimete konsistens. Smaken endres uansett ikke.
SvarSlettForøvrig takk for en enkel og god oppskrift. :)
Sikkert også god med squash og aubergin og evt.gulrøtter oppi .) Denne skal jeg teste en av dagene! Tone :)
SvarSlett