onsdag 1. august 2012

Verdens beste lavkarbo ostekake

Dette er lavkarboversjonen av verdens beste ostekake. 
Kan nesten ikkje kjenne forskjell fra originalen. ;)

Ostekaka består av tre lag. 
Nøtte- og mandelbunn, ostekrem og gelélokk på toppen. 

Nøtte-og mandelbunn
150 gram cashewnøtter og 150 gram mandler finhakkast. 
Bland i 100 gram smelta meierismør og ha det i rund kakeform. 
Steik på 200 grader til bunnen er gyllen.


Ostekrem
Bland ut 5 plater gelatin i 2 dl kokande vatn.
 Ha i 0,5 dl Fun Light og avkjøl blandinga. 
(eg har her brukt Fun Light Jordbær og Rabarbra - nydelig 

Pisk 1 pk kremfløte og 80 gram sukrinmelis til krem i en anna bolle 
og ha i en boks Seterrømme og 200 gram Philadelphiaost. 
Ha den kalde saftblandinga i ostekremen og bland godt. 
Hell kremen over den avkjølte nøttebunnen og sett i kjøleskap. 
La dette stå kaldt i 3-4 timer (helst over natta) til kremen er stivna.

Gelelokk
Lag gelé av 1,5 dl Fun Light og 3,5 dl vatn og 5 plater gelatin. 
(Eventuelt kan du kjøpe Eldorado sin sukkerfrie bringebærgele 
og lag den etter anvisningen på pakningen, men halver mengda vatn.) 
La geleblandinga bli kald, 
men hell den over ostekremen før den stivnar. 
La kaka stå kaldt eit par timar til geleen er stivna.

Nyyyyyt! 

20 kommentarer:

  1. Mmmm, denne kaka såg ut som ein sjikkeleg Nammis(i mangel på noko betre å kalle det) :)
    Fin blogg forresten! :)

    SvarSlett
  2. Hehe, det er akkurat det den er ;)

    SvarSlett
  3. Åjåj, en lavkarboversjon av denne kaka har jeg lett lenge etter! Tusen takk for super oppskrift :)
    Men jeg lurer på en ting ang gelelokket; er det kun saft og vann som skal til? Skjønner ikke helt hvordan det kan stivne uten noe mer... Gelatin e.l? Mulig dette sier seg selv altså, men jeg er en gele-novise ;)

    SvarSlett
    Svar
    1. Blandingen står i oppskriften.

      Slett
  4. Hei :) Vil bare takke deg for oppskriften på en nydelig god kake :) Vi hadde selskap her i dag og serverte denne samt bløtkake og sjokoladekake. Ostekaken ble spist opp og alle skrøt veldig av hvor nydelig den var :)

    Ikke siste gangen jeg lager denne :)
    Hilde

    SvarSlett
  5. Blir spennende å smake på denne i kveld. Står til avkjøling i kjøleskapet nå. Takk for oppskriften

    SvarSlett
  6. hvor lenge stekes bunnen?

    SvarSlett
  7. Det er 30 g karbohydrater i cashewnøtter, så jeg anbefaler å bruke andre nøtter, for eksempel mandler eller valnøtter. Det blir hele 45 karbohydrater i 150 g cashewnøtter :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Men så skal man vel ikke spise hele kaka alene ☺️

      Slett
  8. Hvor mange karbohydrater blir det i hele kaka?

    SvarSlett
  9. Hvor lenge skal denne kaken stekes? Og skal bunnen bli sprø? Noen som vet?? ��

    SvarSlett
  10. Hei. Hvor stor skal formen Være?

    SvarSlett
  11. Hei, lurer på om man kan bytte ut rømmen med creme fraishe?

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg har brukt både creme fraiche og yoghurt i ostekake, og de gir bare litt forskjellig smak. uansett helt nydelig så lenge mengden ost og syrna fløte er omtrent den samme. yoghurt anbefales ikke til lavkarbo vel å merke.

      Slett
  12. Verdens beste kake 👍🏼 Har laga denne ofte og samboeren kan vel spise hele sjøl om han har fått lov 🙈

    SvarSlett
  13. Hanne Aastebøl Nerland6. mars 2019 kl. 15:32

    Denne er så god!!! Hos meg vil de ikke ha annen ostekake enn denne.

    SvarSlett
  14. For de som lurer: kaka skal ikke stekes. :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Bunnen skal stekes sier oppskriften.

      Slett
  15. Hei. Kan man bruke sukkerfri gelepulver i stedet for gelatin og fun light?

    SvarSlett