lørdag 11. januar 2014

Halvgrovt lavkarbobrød

Eksperimenterer stadig med brødoppskrifter
for å finne det perfekte brød. 
Dette trur eg er det næraste eg har vore - så langt. 

Oppskrifta under er til eit lite brød
 (22 cm/1,3 liter brødform)


Du treng..

50 gram smelta kokosolje/meierismør (gjerne begge deler)
9 egg 

1 dl mandelmjøl (ikkje fettredusert!)
1 dl sesammjøl
0,5 dl kokosmjøl 
2 ss fiberhusk
1 ss bakepulver
litt salt

100 gram valnøtter
0,5 dl linfrø
0,5 dl solsikkekjerner
(blautlegg nøtter og frø/kjerner over natta for å fjerne fytinsyre. Kvifor? Les her.

Slik gjer du..

Visp egga godt og ha i smelta (men avkjølt)
olje/smør før du vispar vidare. 
Bland alt det tørre og visp det godt inn. 

Hell av vatnet og knus nøtte-frø-kjerneblandinga
 med stavmikser/kjøkkenmaskin og bland det inn. 

Ha røra i ei brødform og la det svelle i 15 minutt.
Steikast i 50-60 minutt på 175 grader, 
til brødet er gyllent.